De druiven worden ‘s nachts geoogst. Ze worden gekneusd met een selectie van het sap. Op een lage temperatuur wordt het sap ontdaan van most. Fermentatie op een temperatuur van 16 - 17 graden. Rijping in het droesem in roestvrijstalen tanks. Vervolgens gerijpt in Franse eiken vaten (50%) gedurende 5 maanden. De wijn krijgt een lichte filtratie alvorens te bottelen. Door het gebruik van rijke elementen van eikenhout wordt het mooie fruit karakter versterkt, maar nergens is het hout overheersend. De wijn wordt gemengd met frisse, aromatische en crispy wijnen zonder houtopvoeding. Dit geeft een uitzonderlijke balans in de uiteindelijke wijn. Heerlijke geuren van wit fruit en florale aroma’s in de neus. Volle, romige aanzet en smaak ondersteund door vanille aroma’s. Goede structuur en mooie afdronk. Ideaal als aperitief of om van te genieten met gerechten met vis en gevogelte.
- Bewaartijd: 1-5 jaar
- Jaar: 2021
- Alcohol percentage: 13 %
- Lekker bij: gevogelte, aperitief en visgerechten
- Smaak: droog, aromatisch en vol
- Druif: Chardonnay
- Domein: Laurent Miquel.