Details
De Lagrein een inheemse druif zoals ze dat noemen, deze druif is van Alto Adige en groeit alleen in de Alto Adige. De druif geeft stevige en robuuste wijnen. Als de druiven zijn geplukt worden ze meteen ontsteelt en geperst. De most en het sap fermenteert onder een constante temperatuur tussen de 26 en 28 graden. het sap in de tank wordt regelmatig rond gepompt. Dit proces zorgt voor een optimaal fruitig karakter en body. Nadat de wijn op de fles gaat, rusten de flessen altijd 6 maanden voordat ze worden verkocht. Een stevig glas wijn! Geconcentreerd en kruidig met geuren van viooltjes. Zijdezacht van structuur, subtiele tannine en een kruidige afdronk.
- Bewaartijd: 6-8 jaar
- Jaartal: 2019
- Lekker bij: wild, rood vlees en harde kazen
- Smaak: vol, kruidig en vrij complex
- Druif: 100% Lagrain
- Domein: Fritz Kupelwieser.
Extra informatie
Product Reviews
Vragen (0)