Details
Met een gemiddelde opbrengst van ongeveer 65.000 hectoliter per jaar, is Brouilly kwantitatief de belangrijkste Beaujolais-gemeente. De wijn wordt in zes verschillende dorpjes gemaakt, alles samen bijna 1200 hectare groot. Eerder uitzonderlijk voor de Beaujolais en Bourgogne, zijn de vele kastelen die men hier aantreft. Er zijn enkele prachtexemplaren bij die onvermijdelijk aan de Bordeaux-streek (waar men zo veel 'châteaux' ziet dat U ze op den duur niet meer ziet) doen denken. De wijnen van Brouilly drinkt men zoals de meeste Beaujolais jong, tussen hun eerste en derde jaar zijn ze op hun best. Serveren op 15 à 16 graden Celsius is prima.
- Bewaartijd: 1-3 jaar
- Jaar: 2018
- Alcohol percentage: 13%
- Lekker bij: gevogelte, vleesgerechten en charcuterie
- Smaak: fruitig, fris, licht en soepel
- Druif: Gamay
- Domein: Dominique Piron.
Extra informatie
Product Reviews
Vragen (0)