Chapelle Lenclos is de topwijn van wijnbouwer Patrick Ducournau van Domaine Mouréou. Ducournau is één van de pioniers in het gebruik van de “micro-oxidatie” voor rode wijnen in het zuidwesten van Frankrijk. Deze techniek bestaat erin om zeer kleine hoeveelheden zuurstof in het vat te brengen via een porseleinen staafje, en dit om de zeer sterke tannines van de Tannat druif te verzachten én om de structuur in de jonge wijn te ontwikkelen. Door middel van deze procedure is de Chapelle Lenclos een fluweelzachte en toegankelijke wijn, echter zonder in te boeten aan de typische Madiran smaak. De wijn heeft een volle, rijke en voluptueuze smaak en is nu reeds perfect op dronk, maar heeft ook alle kwaliteiten in zich om heel mooi te verouderen en zo te evolueren naar een wijn met een diep en complex smaakpallet.
- Bewaartijd: 1-10 jaar
- Jaartal: 2016
- Alcohol percentage: 13 %
- Lekker bij: barbecue, kaasschotel, wild en vleesgerechten
- Smaak: vrij, kruidig en vrij complex
- Druif: Tannat
- Domein: Patrick Ducournau.