De Barbera druiven zijn afkomstig uit het Ansisa district in de gemeente Vezza d’Alba, aan de linkeroever van de Tanaro in hartje Roero. In het lokale dialect betekent “ansisa” een nauwe vallei uitgeëtst door een smalle seizoenstroom. De kalk-kiezelachtige en zuidelijk gerichte grond produceert mooi gestructureerde wijnen met een uitzonderlijk evenwicht welke jong gedronken mogen worden. De vinificatie is zeer traditioneel. 15 dagen zwelling met pel gevolgd door een gisting aan 25-28° C en een malolactische gisting in inox vaten. Daarna rijpt de wijn nog een paar maanden op fles om de scherpe klantjes af te ronden. Diep robijnrode kleur. Een opulente intense neus met levendige fruitige aroma’s. Een typische klassieke Barbera afdronk zacht, soepel en gekruid.
- Bewaartijd: 6-8 jaar
- Jaartal: 2020
- Lekker bij: vleesgerechten, gevogelte, antipasta en pasta
- Smaak: fris, fruitig, licht en soepel
- Druif: Barbera
- Domein:Vite Colte.